torstaina, tammikuuta 01, 2015

Voitto keskusteli Snellmanista, ekologiasta ja lämpösähköstä

Voitto kesäseminaarissa 2011
Vuoden viimeisenä päivänä saimme suruviestin Osmo Kuuselta:

"tutu-keskustelupalstan innokas ja syvällinen keskustelija Voitto Aaltonen alias Primavo kuoli "saappaat jalassa" kaksi päivää vierailunsa jälkeen tutun tonttu-väitöksessä. Ne suunnitelmat, joita yhdessä kaavailimme glökiä juoden tonttuväitöksen jälkeen - mm. Voiton viikottaisesta nettiesiintymisestä hoivakodista - eivät ehtineet toteutua.
Minulle Voitto oli ainutlaatuinen aina uusia ideoita ja hankkeita pursuava ystävä. Heikeana muistelen kaikkea mitä yhdessä ehdimme tehdä ja pohtia liittyen mm. ekopankkiin, ekoyrittäjiin, keksintöihin, Snellmaniin ja viimeksi tutu-seurassa."


 Kuten Osmo sanoi, Voitto oli innokas keskustelija myös tutuhesa-listalla. Ohessa poimintoja hänen viesteistään:


Snellmania käsittelevät yli sata viestiä löytyvät tästä

Esimerkki Snellman-viesteistä
 • Pentin ja Rolfin pohdinnoista puuttuu kuitenkin merkittävä "todellisuuden" osa, jotta ne voisivat johtaa johonkin koko olemisen kirjoa hahmottaviin tuloksiin. Ne ovat aivan liiaksi "insinöörimäisiä" ja pelkästään "klassiseen fysiikkaan" perustuvia ja siten liian mekanistisia. Ne eivät huomioi lainkaan "pimeän aineen" ja "pimeän energian" osuutta olemassaolon koko kirjossa, kun kuitenkin niiden osuus on nykyarvioiden mukaan noin 95 % koko universumin kokonaismassasta ja energiasta.

  Sensijaan esimerkiksi Snellmanin filosofiassa niillä on merkittävä sija ja paikkansa. Tätä 95 %:n osuutta Snellman kutsuu "Indifferentiksi" , "puhtaaksi olemiseksi": "Oleminen on, olemisen kategorioiden totaalisuutena, toinen toisensa poissulkevien määreiden (atomistinen, ajassa ja paikassa olevien) ulkopuolellaoloa toisiinsa nähden". Tästä "indifferentistä" (puhtaan olemisen) tilasta tapahtuu siirtymä "olemassaolemiseen" (ajassa ja paikassa) "kiellon kiellon" avulla (materia - antimateria). Toki tätä siirtymätapahtumaa voidaan kutsua "alkuräjähdyjksesi" siinä kuin äkillistä väestönlisäystä kutsutaan "väestöräjähdykseksi". Tämä ei toki tarkoita sitä, että olisi alussa ollut tämä "95% indifferenttiä", josta "olemssaolomme" on putkahtanut esiin, vaan sitä, että elävässä organismissa tällä 95%:n "pimeän aineen ja energian" osuudella on paljon merkittävämpi osuus kuin nykytiede edes osaa aavistaa.

  Siten tietokoneenkin rakanne pit'ää rakentaa siten, että se huomioi laskelmissaan myös myös tämän 95%:n olemuspuolen, ennenkuin sen voidaan olettaa edes yltävän orgaanisen elämän "tieto- ja taitotasolle", jonka omassa olemisessa tämän 95%:n osuus on totaalisesti merkittävä.

  Voitto

  Lue koko viesti tästä


  Ekologiasta käydyt keskustelut löytyvät tästä
        Esimerkki ekologiasta

 Minusta Juhani toi esille merkittävän näkökannan historiasta. Ilman
tuota lämpöistä aikakautta tätä ihanaa ja kaunista Suomea ei olisikaa

asutettu ja me pörräisimme vielä jossain Unkarin tai kaukaasian
aroilla. Tuolloin "ilmaston lämpeneminen" oli hieno ja positiivinen
asia suomalaisten kannalta tarkasteltuna. Tulevaisuutta tarkastellen
tuleva lämpötilan muutos voi olla myös positiivinen seikka suomalaisten
näkökannalta tarkasteltuna ("monet on kutsutut, mutta harvat on
valitut"). Maapallon väki kasvaa enemmän kuin ekologiamme kestää
(Linkola). Kun sitten tapahtuu laajamittaisempaa evolutiivista valintaa
ja karsimista tämän ongelman ratkaisemiseksi, tulee se vain hyväksyä
tosiasiana, eikä hysteerisellä pelolla, kuten monet kokevat
ilmastomuutoksen.

Pelotta Voitto

Lue koko viesti tästä


 Lämpösähköä koskevat viestit löytyvät tästä

Esimerkki lämpösähkökeskustelusta

Rakentamani lämpösähköprotot tuottavat lämpösähköä kahdesta lämmönsiirtotavasta:
1. radiaattorimalli, jossa lämpö siirretään kattilalämpövedestä huoneilmaan lämpösähkökennostojen (agrigaattien) kautta lämpösäteilynä, ja tästä prosessissa saadaan sähkönä n. 4 - 6 % läpivirtaavasta lämpömäärästä, riippuen lämmitettävän tilan käyttölämpötilasta.
2. nesteellisen lämmönsiirtomalli, jossa lämpö siirretään kattilavesilämpötilasta (90 ast) lattialämpökiertolämpötilaan (n. 30 ast) lämpösähkökennostojen kautta saadaan sähkönä 5 - 8 % läpi virtaavasta lämpömäärästä.

Kun rakennamme vielä sellaisen öljykattilan, jossa tulipesän lämpötila n. 300 - 400 ast siirretään nesteeseen lämpösöhkökennostojen kautta kiertoveteen (90 ast) voi sähköntuotto nousta jopa 15 % tuotetusta lämpömäärästä.

Eli periaatteessa on aina kyse käytetyn lämpömäärän mahdollistavasta sähköntuotannosta.


Katso koko viesti tästä

Katso Voiton lämpösähkövideo tästä

Kaikki keskustelut, yli 600, joihin Voitto osallistui, löytyvät tästä

Ei kommentteja: