torstaina, kesäkuuta 02, 2011

Tutuhesa seuran kokonaisuudessaPalaveri 1.6., mukana
Hazel Salminen, Päivikki Telenius, Chris Kylander, Arto Salmela, Matti Leskinen

Tutuhesan tilaisuudet

Omat tilaisuudet

Aiheet valitaan tulevaisuuden kannalta merkittävistä jäsenten toiveiden mukaan, kutsu lähetetään aiheesta mahdollisesti kiinnostuneille.

Mukaan tilaisuuksiin kutsutaan myös tulevaisuuden tutkimuksen asiantuntija kertomaan aiheeseen liittyvistä tutkimuksista ja ehdottamaan tulevia tulevaisuustarkasteluja.

Kommentaattorilta toivotaan alustajan esityksestä poikeavaa näkemystä, jotta syntyy hyvää keskustelua. Tätä korostetaan järjestelyillä kysymyksin ja keskustelua organisoimalla.

Esitysaineisto sekä alustusten ja keskustelujen äänitteet on tallennettu seuran kotisivuille, ei tosin säännöllisesti. Äänitteitä ei ole editoitu. Parempaa laatua toivotaan.

Välitys verkon kautta ja tallennus on mahdollista esimerkiksi Abode Connect ohjelmistolla, johon seuralla on käyttömahdollisuus. Esimerkki 

Yhteistilaisuudet

Sopivista aiheista voidaan ehdottaa yhteistä valmistelua muille yhteisöille. Maksuton tila Tieteiden talolta on mahdollinen vain Tietellisten seurojen valtuuskunnan jäsenille.

Yhteydet muihin toimintaryhmiin

Etukäteen sovituilla vierailuilla toisten tilaisuuksissa voidaan luoda yhteisyyttä ja tuoda tuoreita mielipiteitä keskusteluun.

Seuran keskustelufoorumi

Tutuhesa-listaa onn tarjottu seuran keskustelufoorumiksi, mutta se ei ole innostanut. Foorumia määritellessä rajoitteena on, kuinka monta palvelua jäsenet ehtivät ja haluavat säännöllisesti tarkistaa.

Ideoita voi löytyä uudesta kirjasta ”Silmät auki sosiaaliseen mediaan”
Esimerkkinä Demos-ryhmän uusittu Facebook-sivusto.


Tutkijoiden yhteydet

Gradupalkintoaineiston keräämisen yhteydessä kävi ilmi, että vuosittain tehdään eri oppilaitoksessa monia tulevaisuuden tutkimusta käsitteleviä opinnäytetöitä.

Hazel kokoaa listan töistä ja tekijöistä yhteystietoineen ja tarjoaa sen toimintaryhmille tilaisuuksien suunnittelussa käytettäväksi.

Hazel suunnittelee opinnäytteiden laatijoiden tapaamista, johon voi yhdistää uusien metodien esittelyä.
Ei kommentteja: