maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Keskustelutoiveita ja keinoja


Arton hahmotus tutuseuran rakenteesta

Viime tiistaina kuulimme Jukka Ruposen innostuneen esityksen suuren globaalin yrityksen sisäisista sosiaalisista verkostoista.
Esitys löytyy seuran sivuilta tästä.

Jukka esitteli sovelluksia yrityksensä sisäisestä verkosta. Siellä oli
- pikakyselyjä kaikille
- äänestyksiä
- henkilökohtaisia blogeja ja niiden kirjoitusten arviointia
- numeroaineiston ja tekstien visualisointia
kts. Many Eyes Käyttö vaatii rekistöröitymisen
Wordle
- omien ideoiden esittelyä ja kehittämisporukoiden kokoamista

Keskustelussa esitettiin toiveita:
- tietoa siitä, mitä hallitus ja lehden toimituskunta suunnittelevat ja tekevät
. mahdollisuus arvioida listaviestejä ja käydä nopeita ajatustenvaihtoja ilman että kaikille lähtee viesti
- mahdollisuus seurata keskustelua ilman että viestit tulevat sähköpostiin

Jukka ehdotti seuraavaa:
/Jukka Ruponen:
//Suosittelen kehittämään blogikeskusteluanne siihen suuntaan, että ihmiset voivat helposti arvioida sisältöä ja suositella sitä toisilleen (rating), löytää olennaiset asiat helpommin (tagging) ja seurata keskustelun etenemistä myös menemättä ensin itse sivustolle (rss/atom feedit).

Minulle jäi myös se kuva että Wiki-tyyppinen väline voisi sopia teille hyvin, jolloin tulevaisuuden tutkimuksen kollektiivista tietoa tulisi koottua verkkoon "wikipedia" tyylisesti.

Mmm. nämä toiminnallisuudet, ja paljon muutakin mitä näytin, on tulossa myös mainitsemaani LotusLive palveluun joka voisi tulevaisuudessa istua teidän tarpeisiinne, irrallisten internet-välineiden tai oman palvelimen sijasta. Ehkä kannattaisi kokeilla palvelua muutamalla tunnuksella ensin ja katsoa miltä se tuntuu./

Meillä on välittömästi mahdollisuus kokeilla ja käyttää nykyistä listaa, yahoo-versiota sekä blogia ja muita ilmaisia välineitä.Ohessa ideoita:

1) Sekä yahoossa että blogissamme on mahdollisuus saada otsikkolinkit selaimeen klikkaamalla oranssia RSS-symbolia. Viestit saa näkyviin klikkamalla otsikoita.
2) Yahoossa voi käydä pikakeskustelua ilman että viestit leviävät sähköposteihin. Laita viestiin vain yahoo-osoite ja edellisen kirjoittajan tai kirjoittajien osoitteet
3) Blogiin voi kopioida listalta mielenkiintoisia aiheita kommentoitavaksi tai kirjoittaa sinne kokonaan uusia tekstejä ja laittaa kuvia. Sinne voi myös laatia äänestyksiä .
4) Teksteistä saa tagipilviä helpoimmin wordle-ohjelmalla Niitä voi vaikka liittää blogin varsinaisen tekstin havainnollistamiseksi.

Osaako joku käyttää Wikiä?


Tuomioja-keskustelu Wordle-ohjelmalla analysoituna
Kuvat suurenevat klikkaamalla

1 kommentti:

Tarmo Toikkanen kirjoitti...

Olen tulossa ensi tiistaina Tutuhesan tilaisuuteen puhumaan oppimisen tulevaisuudesta, joka on hyvinkin kietoutuneena sosiaaliseen mediaan. Joten siellä voidaan näitäkin aiheita pohtia.

Pari lyhyttä kommenttia: Kirjoituksen Wiki-linkki on jotenkin vammautunut eikä toimi. Wordlessä pieni ongelma on se, että se osaa siivota sidossanat vain englanniksi, eikä suomeksi. Sen huomaa kirjoituksenkin wordle-kuvasta, jossa isoimpien sanojen joukossa on "se"-sanan eri muotoja. Suomalaisen tekstin wordle vaatii jonkin verran käsityötä, jotta turhat sanat saa pois ja visualisointiin juuri niitä tärkeitä aihesanoja.